Verhuistips van verhuisbedrijf Maximaalgemak

Hier leest u handige verhuistips die u kunnen helpen aan een verhuizing zonder stress. 

 

5 belangrijkste verhuistips bij het voorbereiden van uw verhuizing

U staat op het punt om te verhuizen, maar waar moet u beginnen? U heeft veel spullen die verhuisd moeten worden. Wat neemt u mee en wat laat u staan? De volgende 5 verhuistips van verhuisbedrijf Maximaalgemak gaan u helpen om met zo weinig mogelijk stress uw verhuizing te regelen.

1. Begin op tijd met de voorbereiding van uw verhuizing.

Dit klinkt logisch, echter wijst de praktijk anders uit. Met op tijd bedoelen wij ruim 3 maanden van ten voren, indien de datum van uw verhuizing bekend is. Zo bespaart u veel stress en energie en hoeft u niet alles op het laatste moment te regelen.

2. Besluit welke spullen u mee wilt verhuizen.

Zo kunt u een inschatting maken van de omvang van uw verhuizing en kunt u eventueel extra hulp inschakelen. Zijn er veel spullen die niet meegaan? Dan heeft u ruim de tijd om het te koop te zetten. Zou houdt u ook nog eens een zakcentje aan over. Daarnaast kunt u de onnodige spullen weggooien. Dit zorgt voor meer ruimte en overzicht in uw woning. Maakt u gebruik van een verhuisbedrijf? Informeer dan naar de mogelijkheden om de (grotere) spullen die u niet nodig heeft door het verhuisbedrijf weg te laten brengen.

3. Begin op tijd met het inpakken van uw spullen.

Verhuist u bijvoorbeeld in de zomer? Dan kunt u de winterkleding alvast in de dozen leggen. Begin vanaf de zolder met het inpakken en werk zo naar beneden. U zult versteld staan van de hoeveelheid spullen die ongebruikt op de zolder hebben gelegen. Vuistregel daarbij is: Heeft u een item of kleding de afgelopen 24 maanden niet gebruikt? Gooi het dan weg of maak er iemand anders blij mee. Let er goed op dat u de dozen goed verdeelt qua gewicht. Dus niet alle boeken in één doos leggen, maar zorg voor een afwisseling van zware en lichte spullen. Dit maakt het tillen makkelijker en de kans op een zere rug kleiner.

4. Check of je recht hebt op een verhuisvergoeding.

In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding. Wanneer u bijvoorbeeld voor uw werk gaat verhuizen kunt u in overleg gaan met uw werkgever om uw verhuiskosten te vergoeden. Mensen met een uitkering hebben vaak ook recht op bijzonder bijstand. Dit kunt u aanvragen bij uw gemeente. Via de volgende link leest u meer informatie over de voorwaarden.

5. Zorg voor een verhuischecklist en loop deze na vóór de dag van uw verhuizing.

Een checklist zorgt ervoor dat u niets vergeet en in de stress raakt. Zet van groot tot klein alles op papier en vink het af. Extra verhuistip: heeft u budget over of wordt u verhuizing vergoed? Dan kunt u overwegen om uw verhuizing uit te besteden.

 

Hoe kunt u ons bereiken

Het Gangboord 19, 9206 BJ Drachten

0512 2400 04

info@maximaalgemak.nl

Laat een bericht achter