Heeft u vragen?  

Kosten verhuisbedrijf: wat kost verhuizen?

Verhuizen kan een stressvolle en ingewikkelde onderneming zijn. Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden, van het inpakken van je spullen tot het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf. Een belangrijk aspect om op te letten bij het plannen van een verhuizing is de kosten van het verhuisbedrijf. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van de “Kosten verhuisbedrijf” onderzoeken, en je krijgt inzicht in waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf. Laten we beginnen!


Kosten verhuisbedrijf: Waar moet je op letten?

Basisverhuiskosten

Bij het berekenen van de kosten van een verhuisbedrijf, zijn er enkele basisfactoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Afstand: Hoe verder je verhuist, hoe hoger de kosten. Bijvoorbeeld, een lokale verhuizing zal minder kosten dan een internationale verhuizing.
 2. Gewicht: Hoe meer spullen je hebt, hoe zwaarder de lading en hoe hoger de kosten.
 3. Aantal verhuizers: Het aantal verhuizers dat je nodig hebt, beïnvloedt de kosten. Meer verhuizers betekent meer mankracht, maar ook hogere kosten.
 4. Tijdsduur: Hoe langer de verhuizing duurt, hoe meer je zult moeten betalen. Probeer efficiënt te zijn bij het inpakken en organiseren van je spullen.

Verhuisbedrijf Drachten

Zo houd je de kosten van je verhuizing laag

Bij Maximaalgemak krijg je een professionele verhuizing voor een betaalbare en eerlijke prijs. Maar als je nog meer geld wilt besparen op je verhuizing, hebben we enkele tips voor je. Schrik niet meer van de kosten van een verhuizer en lees verder om te ontdekken hoe je de kosten van je verhuizing kunt verlagen.

Tip #1: Vraag vrienden en familie om te helpen Hoe meer mensen er helpen op de verhuisdag, hoe lager de kosten van je verhuizing zullen zijn. Vind je het moeilijk om je vrienden en familie om hulp te vragen? Lees dan onze blog met 5 tips om je vrienden en familie in te zetten als verhuishulp!

Tip #2: Verhuis op een doordeweekse dag Kies voor een verhuisdag in de week als je goedkoop wilt verhuizen. In het weekend zijn wij genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen, net als andere verhuisbedrijven. Verhuiskosten zullen dus lager zijn als je op een doordeweekse dag verhuist.

Tip #3: Demonteer en monteer meubels zelf Demonteer grote meubels op het oude adres en monteer ze weer op het nieuwe adres. Dit is goedkoper dan wanneer het verhuisbedrijf dit voor je doet.

Tip #4: Huur verhuisdozen in plaats van ze te kopen Je hebt verhuisdozen nodig bij het verhuizen. Bespaar geld door verhuisdozen te huren in plaats van ze te kopen. Maximaalgemak biedt stevige verhuisdozen die je na gebruik weer bij ons kunt inleveren. Een gemiddelde verhuisdoos huur je voor een vijfde van de koopprijs!

Tip #5: Pak zelf je spullen in Pak zelf al je spullen in, zo bespaar je niet alleen geld op de verhuiskosten. Het is ook fijn om zelf de dozen te vullen en te markeren, zodat je weet waar alles is.

Tip #6: Verhuis kleine objecten zelf van tevoren Tijdens de aanloop naar de verhuizing ga je waarschijnlijk al een paar keer naar je nieuwe huis. Neem dan alvast kleine spullen mee, zodat de verhuizers van het verhuisbedrijf niet nog een extra ritje hoeven te maken.

Volg deze tips om de kosten van je verhuizing laag te houden. Bij Maximaalgemak bieden we je een professionele verhuizing voor een betaalbare prijs.

 

 

Waarom kiezen voor een gecertificeerd verhuisbedrijf in plaats van een niet-gecertificeerd verhuisbedrijf?

De verhuisuitgaven van een Gecertificeerd Verhuisbedrijf liggen aanzienlijk hoger dan die van een niet-gecertificeerd verhuisbedrijf. In veel situaties is het verschil 30-50%! Een Gecertificeerd Verhuisbedrijf heeft doorgaans aanzienlijk hogere uitgaven vanwege:

 • Deelname aan de brancheorganisatie;
 • CO2-neutrale verhuizingen (door CO2-uitstoot compensatie);
 • Verhoogde personeelskosten; Minder flexibiliteit;
 • Gecertificeerde verhuisbedrijven zijn verplicht opslagruimte te hebben. De kosten hiervan worden vaak doorberekend in de verhuisuitgaven.

Het levert u voordelen op om met Gecertificeerde Verhuizers te verhuizen, maar het is de vraag of de pluspunten van zo’n Verhuisbedrijf opwegen tegen de aanzienlijk lagere prijs die andere verhuisbedrijven vragen voor hetzelfde werk.

Maximaalgemak biedt u eveneens een hoogwaardige verhuizing:

 • Wij werken uitsluitend met bekwaam, intern getraind personeel;
 • (Tijdelijke) opslag onder eigen beheer is ook bij ons mogelijk;
 • Onze dienstverlening is flexibel dankzij ons uitgebreide personeelsbestand en ruime ervaring, en wij deinzen dan ook niet terug voor verhuizingen met speciale eisen;
 • Wij zijn ons eveneens bewust van onze invloed op het milieu. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in ons gebruik van verhuiswagens, waardoor we meer inboedel in één keer kunnen vervoeren;
 • Bij ons is uw verhuizing tevens verzekerd.
Wij staan u graag te woord

Vraag direct een offerte aan

Contact Form